GRASP 2022 præsenterer torsdag og fredag den 6. og 7. oktober en tværfaglig konference med fællesskab, refleksion og højt til loftet i den kreative bydel Musicon i Roskilde – arrangeret af Roskilde Festival i samarbejde med RUC, Roskilde Kommune, Ragnarock og Roskilde Festival Højskole.

GRASP 2022 er en konference for kunst, aktivisme, forskning og fællesskab, der vil vil fremme bæredygtig forandring og pege på tværfaglige løsninger på tidens store udfordringer.

Anden udgave af GRASP finder sted i Roskilde-bydelen Musicon torsdag og fredag d. 6-7. oktober 2022. GRASP vil pege på tværfaglige løsninger i krydsfeltet mellem kunstnerisk og musisk medborgerskab, aktivistisk byudvikling og bæredygtig innovation og forskning.

Målet er at gøre forskning og viden mere tilgængelig og styrke fællesskaberne blandt de forskere, studerende, kunstnere, praktikere og civilsamfundsorganisationer, der skal gennemføre de bæredygtige forandringer.

Vi kalder GRASP en platform for nye idéer, fordi forskere, kunstnere, studerende og nysgerrige deltagere kan lære nyt af hinanden. Verden kalder lige nu på helt nye tanker og idéer om bæredygtig forandring. GRASP har fokus på kunstens betydning for fællesskabet og masser nysgerrige og videbegærlige deltagere er vores bud på, hvordan forandringerne kan igangsættes.

Partnerskaber bygger bro
Bag GRASP står Roskilde Festival i samarbejde Roskilde Universitet, Roskilde Kommune, Roskilde Festival Højskole og Ragnarock.

I netværket indgår desuden forsknings-, kultur- og formidlingsinstitutioner som Museet for Samtidskunst, Professionshøjskolen Absalon, Musicon, Roskilde Bibliotek og Rytmisk Musikkonservatorium.

Partnerne har udvalgt og sammensat programmet på baggrund af deres fagområder og bygger på den måde en ny bro mellem kultur, kunst og forskning.

Sådan så det ud på GRASP i 2021

1 / 12