På barrikaderne med hæklede grydelapper eller cyberaktivisme? GRASP og Udenrigsministeriets Engagements- og Oplysningspulje giver dig ny viden og værktøjer til at skabe oplysning og engagement om den globale udvikling

Torsdag 6. oktober samler vi tænkere, forskere, NGO’er, virksomheder, kunstnere, studerende og aktivister under overskriften Skab engagement. Her sætter GRASP fokus på social innovation, globalt engagement og bæredygtig omstilling.

Programmet er udviklet i samarbejde med OpEn, Udenrigsministeriets Engagements- og Oplysningspulje og gør dig klogere på nye engagementsformer, privatsektorens rolle i at fremme globalt engagement, målgruppeforståelse og brug af humor som genvej til at skabe oplysning og engagement.

Vi undersøger blandt andet betydningen af social og politisk aktivisme i en digital tidsalder, og du får tips til at mobilisere dine målgrupper med synlige og konkrete engagementsformer.

Gennem workshops, panelsamtaler og netværksarrangement møder du nye relationer og kommende samarbejdspartnere på tværs af sektorer og fagligheder.

Følgende programpunkter præsenteres af OpEn – Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje, I samarbejde med CISU – (Civilsamfund I Udvikling) og Roskilde Festival:

 • Panel: Civilsamfund vs. privatsektor
  Er privatsektoren ved at overhale civilsamfundet i at skabe engagerende fællesskaber?

  Paneldeltagere: Jonas Engberg, klimachef, Coop - Filip Engel, Vice President for Sustainability, Public Affairs, Branding & Marketing, Ørsted - Vibe Klarup, generalsekretær, Amnesty International Danmark - Martin Fernando, CEO, Turning Tables International
  Moderator: Sofie Hviid, Klimajournalisterne

  Arrangementet foregår på dansk - læs mere her
 • Panel: Digital handlekraft
  Digitale indsatser er blevet en afgørende del af aktivismen. Senest har vi i skyggen af krigen I Ukraine oplevet støtte og sammenhold opstå på tværs af sociale medieplatforme, som et afgørende samlingspunkt for mange.


  Paneldeltagere: Harry Holmes, Digital Community Organiser, The Movement Hub - Nata Voitova, Head of Social Media, Vitsche

  Arrangementet foregår på engelsk - læs mere her.
 • Keynote: Andreas Malm (SE)
  Kom til keynote om, hvordan vi skaber større engagement i klimakrisen og opnår større klimaretfærdighed globalt.

  Arrangementet foregår på engelsk - læs mere her
 • Workshop: Når humor og fortællekunst oplyser og engagerer
  Hvordan kan humor engagere? Hvordan fortæller vi de alvorlige historier fra verden, så de griber og engagerer unge modtagere?

  Workshop faciliteres af Lasse Schøber, freelance producent og redaktør

  Arrangementet foregår på dansk - læs here her.
 • Workshop: På barrikaderne ved at hækle grydelapper? Sådan engagerer du (endnu) flere i din sag  
  Vores værdier definerer hvilken engagementsformer der appellerer til os. Om vi laver protestskilte eller strikker karklude for klimaet. Forstå de målgrupper, du vil engagere og få indblik i hvordan du kan gribe netop de folk, der er vigtige for din sag.

  Workshop faciliteres af Malte Warburg, chefkonsulent, DeltagerDanmark

  Arrangementet foregår på dansk - læs mere her

 • Netværksarrangement: Bobler og bille-kebab
  Udover at deltage i talks, debatter og workshops om bæredygtig handlekraft og forandringer i kunst og mad, kan du også få udvidet dit netværk på GRASP.

  Arrangementet foregår på dansk - læs mere her.


Mere om: Globalt engagement skal være en folkesag
OpEn-puljen, som er oprettet i juni 2022, vil gøre globalt udsyn, solidaritet og engagement til en folkesag.

Global udvikling vedrører os alle. Målet har derfor været at skabe en pulje, hvor man kan tænke anderledes og udvikle nye måder at oplyse og engagere folk i Danmark til at gøre en forskel i verden.

OpEn, som forvaltes af CISU – Civilsamfund i Udvikling og Fonden Roskilde Festival i samarbejde med DeltagerDanmark og The Why Foundation, fordeler fra 2022-2025 cirka 21 millioner kroner om året til projekter, som skaber viden, holdning og handling i Danmark om global udvikling.

Se det fulde GRASP-program torsdag 6. oktober her.