BAUM & LEAHY (DK/UK)

Torsdag / TALK OG INSTALLATION
Fordyb dig i kunstnerduoen Baum & Leahys installation ”Here Together Kinship”, der skaber et fælles rum, hvor publikum kan dele deres tanker om, hvordan kunst, aktivisme, videnskab og politik kan skabe en mere bæredygtig verden.
06 okt

Danske Amanda Baum og engelske Rose Leahy er en prisvindende kunstnerduo, som mødte hinanden på kunstskolen Royal College of Art og sammen har udstillet på blandt andet Somerset House i London, Art Laboratory Berlin og SMK, Kunsthal Charlottenborg og Medicinsk Museion herhjemme.

Deres kunstneriske praksis beskæftiger sig med biofili (at mennesket har en medfødt sympati for eller kærlighed til andre levende organismer), og de arbejder blandt andet med installationer, scenografi og oplevelsesdesign gennem kollaborative kunstneriske processer.

På GRASP kan du opleve deres værk ”Here Together Kinship”, der tidligere i år blev præsenteret på Roskilde Festival.

Værket er en installation og et ceremonielt samlingssted, bygget af materialer, som kan være med til at forme en bedre fremtid for kloden: bionedbrydelige, økologiske, genbrug, upcyclede og lånte, som bliver afleveret igen. Værket er bygget sammen med unge aktivister og integrerer også solenergi og biofilisk design for at understrege det bæredygtige potentiale, som moderne arkitektur og videnskab rummer.

”Here Together Kinship” er tænkt som et konkret rum, hvor publikum kan dele deres tanker om kunst, aktivisme, videnskab og politik og igennem disse fælles forestillinger skabe nye visioner for en mere bæredygtig verden.

Værket opføres i Drivhuset, som ligger bagved Roskilde Festival Højskole og danner ramme om workshops og debatter med Den Grønne Ungdomsbevægelse, Ung Energi, Fridays for Future og LGBT+ Danmark.

Here Together Kinship præsenteres af Roskilde Festival og opføres med hjælp fra elever fra Roskilde Festival Højskole.

Værket er støttet af Statens Kunstfond.