CLARISSA CONNELLY (DK)

Fredag / KONCERT
Nordic Music Prize-vinder tager dig med på musikalske vandringer i sine elektroniske landskaber.
07 okt 12:30 - 13:30
Location: RofH - Mellemrummet

Tag med på vandretur med Clarissa Connelly. Både på en musikalsk tur i sindet, men også helt bogstaveligt på tur ud i de danske landskaber.

Den skotskfødte, København-baserede sanger og musiker laver atmosfærisk avantgarde-folkemusik med en helt særegen klang. Hendes sange består af to elementer – elektronikken og melodierne – og når de to elementer mødes, opstår magien, ikke mindst på grund af hendes smukke stemme.

Clarissa Connelly lyder lidt, som hvis Enya tog på vandretur med Sinead O’Connor. Tænk drømmende, undersøgende og legende lydlandskaber og en udtryksfuld stemme, der indfølt og nysgerrigt guider dig igennem dem.

Netop vandreturen er central for Connellys andet album, The Voyager, fra 2020. Sangene blev nemlig komponeret, efter hun havde været rundt i den danske natur for blandt andet at besøge gamle gravhøje og vikingeborge. Et andet resultat af vandreturene er app’en Vandringen, som er udviklet af den herboende italienske musiker Gianluca Elia med Connelly som indholdsskaber.

Clarissa Connelly vandt i 2021 Nordic Music Prize med netop The Voyager. Prisen blev uddelt i Oslo til branchefestivalen by:Larm, hvor Connelly også optrådte i en kirke. Hendes mytologisk klingende sange fik ekstra luft under vingerne i det rum, men hun skaber store musikalske rum, uanset hvor hun spiller. For sammen med sit velspillende band giver hun de detaljeret vævede kompositioner nyt liv på scenen.

Senest har Clarissa Connelly udgivet soundtracket Guild for Games til kortspillet Magic: The Gathering, der foregår i et fantasy-univers. Værket var oprindeligt skabt særligt til udstillingen Planeswalkers, der blev vist på Museet for Samtidskunst i starten af 2021.

Fang Clarissa Connelly live til GRASP.

Præsenteres af Roskilde Festival i samarbejde med Alletiders Musikby.

https://youtu.be/05hJWn4c--A