On stage

Compost Canteen

Hvordan lyder det, når mikroorganismer spiser? Kunstnerkollektivet TUSCA7 udfordrer vores syn på affald med deres immersive kompost-installation
Installation Dansk
Installation
28 sep
Roskilde Festival Højskole Dansk
Installation Dansk
Installation
29 sep
Roskilde Festival Højskole Dansk

Fordøjelse finder ikke kun sted i vores maver. Overalt i os og omkring os er usynlige mikrober beskæftiget med at nedbryde materiale, så større organismer kan optage den livsvigtige næring.

Derfor er det på tide at anerkende disse hemmelige mikrovæsner – og det gør øko-aktivist-kollektivet TUSCA7, der kombinerer kunst, arkitektur og naturvidenskab i deres installation Compost Canteen, som de beskriver som ”en restaurant for vores mikroskopiske medborgere”. Når de små skabninger mæsker sig, kan vi følge komposteringsprocessen, mens den sker gennem lyd og sensorer, der lader os opleve processen på en helt ny måde.

Med installationen vil TUSCA7 rette fokus mod ultra lokale kompostsystemer som alternativ til produktionen af biogas fra vores organiske affald i større skala.

Compost Canteen er udviklet med elever fra Roskilde Festival Højskole og har blandt andet været udstillet under Copenhagen Architecture Festival, og på Roskilde Festival 2023. Den udgave du kan opleve på GRASP, er baseret på mikrober fra tidligere udgaver af værket, der på den måde lever videre.

Du finder Compost Canteen på pladsen foran Roskilde Festival Højskole