HVAD KOSTER EN GULEROD?

Fredag / WORKSHOP
Vær med til at gentænke måden, vi producerer og forbruger madvarer på. (In English)
07 okt 12:30 - 15:00
Location: Ragnarock - VIP-rummet

Måden, vi producerer og forbruger mad, påvirker ikke kun klimaet og miljøet, men også de bygninger og miljøer, vi befinder os i – fra gårde, køkkener og restauranter til urbane områder og landdistrikter. Og vores fysiske rammer påvirker det, vi spiser, hvor meget det koster, og hvor meget spild, der er i fødekæden fra gård til køkken til skraldespand – og tilbage igen.

Der er allerede en stigende bevidsthed om madspild, men kan vi gentænke madvareproduktionens kredsløb, så den kan blive endnu mere bæredygtig?

Til denne workshop kan du være med til at brainstorme på, hvordan vi kan tackle de udfordringer, der er ved at skabe og implementere en kooperativ og cirkulær, logistisk hub, der kan forbinde små lokale producenter med københavnske restauranter – for derigennem at skabe mere bæredygtighed.

Workshoppens formål er at skabe forbindelse og dialog mellem bønder, restauratører, arkitekter, forskere, studerende og andre interesserede, og den er designet til at fremme deltagelse på lige vilkår, åben idé- og videndeling, kollektiv læring – og forandring.

Workshoppen, som vil foregå på dansk og engelsk, bliver ledet af Bowline, og du kan bl.a. møde:

• Johanne Schimming, bonde og ejer, Hegnsholt

• Jeff Risom, Partner, Chief Innovation Officer, Gehl

• Kim Rahbek, Partner og CEO, Falsters Kyst. Grundlægger af Sticks'n'Sushi

• Christian Nedergaard, co-owner af Ved Stranden 10 og Admiralgade 26

• Marin Lysak, FoodShift2030 og University of Copenhagen

• Eric Guthey, Copenhagen Business School

Præsenteres af Roskilde Festival i samarbejde med Bowline, samt Danske Restauranter og Cafeer.


English summary:

What does a carrot really cost? Working together to build a more local, circular, and sustainable food system.

Join us to help rethink the circle in ways that produce more sustainable outcomes.

The workshop will build connections and promote dialogue and exchange between farmers, restaurateurs, architects, researchers, students, and a variety of other stakeholders in the food system. The format will encourage all participants to contribute on an equal footing and to openly share information and ideas with each other in a manner that promotes collaborative learning and real change.

In the 2.5 hours we have together, small groups of participants will tackle the obstacles standing in the way of a more responsible, local food system, reporting back and pooling our imaginations to turn problems into opportunities.