KLIMAKAMP OG KOLONIALISME

Torsdag / PANELDEBAT
Deltag i debat om, hvorfor den skandinaviske klimabevægelse må forholde sig til dekolonisering.
06 okt 12:30 - 13:30
Location: RofH - Mellemrummet

Klimakrisen har rødder i kapitalisme og kolonialisme, og derfor er klimaretfærdighed ikke mulig uden dekolonisering. Når vi taler om dekolonisering, taler vi ofte om lande i det globale syd og lukker vores øjne for, at kolonisering af indfødte befolkninger også sker lige her i Skandinavien. Den dominerende livsstil og politik i de skandinaviske lande truer både inuitter i Grønland og samer i Norge, Sverige, Finland og Rusland på deres traditioner, kultur, sikkerhed og levebrød.

Hvis den skandinaviske klimabevægelse for alvor skal kæmpe for klimaretfærdighed, må den begynde at snakke om og engagere sig i dekolonisering, også inden for vores egne grænser.

På GRASP kan den samtale passende begynde. Her kan du opleve de to rutinerede aktivister Florian Carl og Beaska Niilas, der kæmper for samernes rettigheder og dekoloniseringen af samernes forfædres land.

Samtalen bliver modereret af den dansk-svenske feminist og aktivist Emma Holten, som arbejder med skæringspunkterne mellem klimakrise, økonomi og kønsulighed.

Præsenteres af Den Grønne Ungdomsbevægelse - en del af Roskilde Festivals Flokkr-bevægelse, der afsøger sammenhænge mellem kunst og aktivisme. Læs mere om projektet her:

Flokkr on Tour: Brug din stemme og skab forandring! | Roskilde Festival (roskilde-festival.dk)