NÅR HUMOR OG FORTÆLLEKUNST OPLYSER OG ENGAGERER

Torsdag / WORKSHOP
Hvordan kan humor engagere? Hvordan fortæller vi de alvorlige historier fra verden, så de griber og engagerer unge modtagere? [Præsenteres af OpEn]
06 okt 15:30 - 16:30
Location: RoFH - Biblioteket

Hvordan kan humor engagere? Hvordan fortæller vi de alvorlige historier fra verden, så de griber og engagerer unge modtagere?

Velkommen til en times koncentreret workshop med Lasse Schøber, hvor du vil blive præsenteret for en række eksempler på, hvordan humor og satire kan bruges som et greb til at formidle viden om international udvikling og emner, der kan ligge fjernt fra unges hverdag i Danmark. Humor som vejen til ikke bare at oplyse, men også motivere nye ‘neutrale’ målgrupper, til at gøre en forskel og skabe forandring og udvikling i verden.

Workshoppen faciliteres af Lasse Schøber, der tager udgangspunkt i den erfaring, han gjort sig om oplysningsarbejde målrettet unge på DR, til Danmarks Indsamling og journalistisk i Ghana, Kirgisistan, Libanon, Tanzania og Sierra Leone.

Lasse Schøber har bl.a. som udviklingsredaktør for DR UNG/P3 udviklet og medvirket i flere formater til TV, radio og sociale medier, der har sigtet efter unge danskere mellem 15-35 år. Han er tillige en af DRs mest erfarne kræfter, når det gælder udvikling af digitalt indhold til samme målgruppe, og hans indhold har nu over 100 millioner streames på tværs af digitale medier. Samtidigt er Lasse engageret i digital innovation af oplysningsarbejdet om det globale syd og verdensmålene, bl.a. ved sit engagement i organisationen FANT – Football for a New Tomorrow.

Arrangementet foregår på dansk.

Arrangementet præsenteres af OpEn – Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje i samarbejde med CISU (Civilsamfund i Udvikling) og Roskilde Festival.