NÅR KUNST BLIVER DATA OG DATA BLIVER TIL KUNST

Torsdag / PANEL
Data er en uadskillelig del af måden vi bruger – og forbruger – kunst og kultur på i dag, men hvad sker der, når kunstnere bruger data og algoritmer i deres kunst? Det kan du blive klogere på til denne paneldebat. (In English)
06 okt 15:00 - 16:00
Location: Ragnarock - Værkstedet

Uanset hvilken musikstreamingtjeneste, du benytter dig af, er data og algoritmer med til at forme den måde, du lytter til musikken.

De oplysninger, du giver streamingtjenesten via din lytning og dine likes og favoritter, fodrer de algoritmer, der udvælger musikforslag, som passer til din smag – og det samme gælder, når du ser Netflix og andre streamingtjenester for film og serier. På den måde er data og algoritmer i høj grad med til at skabe infrastrukturen for kunst og kultur i dag.

Men hvad sker der, hvis kunstnerne vender processen på hovedet og i stedet bruger data og algoritmer i deres kunst?

Det kan du blive klogere på til paneldebatten ”When Data Becomes Art and Art Becomes Data”, hvor fire forskere og kunstnere giver deres bud på, hvordan kunstnere kan forholde sig til og arbejde aktivt med data og algoritmer – og hvordan vi i et bredere perspektiv forholder os til begreber som kultur og kreativitet i vores højteknologiske og datafikserede samfund.

Panelet består af:

Niels Lyhne Løkkegaard. Komponist og kunstner, uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium og Kunstakademiets Arkitektskole.

Majken Overgaard. Programchef hos CATCH i Helsingør, der arbejder med uddannelse og innovation gennem kunst, teknologi og design.

Mads Høbye. Ph.d. i interaktivt design, lektor ved Department of People and Technology på Roskilde Universitet og co-founder af Illutron, et community skabt med udgangspunkt i kreativ og kunstnerisk brug af teknologi.

Rasmus Rex Pedersen. Lektor, ph.d. ved Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Forsker i digitalisering i kulturindustrierne.

”When Data Becomes Art and Art Becomes Data” præsenteres af Roskilde Universitet (RUC)