NATUR, PARKER OG BORGERE

Fredag / TALKS
En eftermiddag om naturaktivisme som ny tendens, og hvordan borgere, kunstnere, kommuner og civilsamfundsaktører kan samarbejde om udviklingen af vores naturområder.
07 okt 12:30 - 15:30
Location: Ragnarock - Værkstedet

De seneste år har flere og flere engageret sig i kampen for at skabe mere natur, men skal den udvikling fortsætte, må engagementet sprede sig til flere dele af samfundet og blive en del af et mere grundlæggende eksistentielt kompas.

Vi kan give naturen en stemme, og denne fredag eftermiddag på Grasp diskuterer vi, hvordan naturaktivisme og borgerne kan bidrage til dette.

Vi skaber et rum for fordybelse ved hjælp af naturens lyde som fuglefløjt, vand og vind og med fotos fra nationalparker og af naturelementer af sten, grene, blomster og høstakke.

Programmet fredag eftermiddag inddrager både forskning, kunst, talks, debat og praktiske øvelser og består af tre selvstændige dele, man som Grasp-deltager frit kan komme og gå til:

  1. En samtale mellem to forskere om borgernes rolle i udviklingen af Danmarks nationalparker med tilbageblik på 25 års arbejde med danske parker og borgerdeltagelse.
  2. Oplæg med sociologen Anders Blok om aktuelle tendenser i naturaktivisme
  3. Performance-talk om naturoplevelser baseret på regenerativt design af Annegrete Mølhave fra Det Kongelige Danske Kunstakademi

Præsenteres af Roskilde Universitet.

Der vil være to pauser undervejs.