ORGANISERET VILDSKAB

Fredag / PANEL OG FILMVISNING
Kom til eksklusiv snigvisning af Phie Ambos nye film Organiseret Vildskab om naturgenopretning, og deltag i debat om filmen med blandt andre DN-præsident Maria Gjerding, zoolog Bengt Holst og De Unge Biodiversitetsambassadører
07 okt 15:30 - 17:00
Location: RofH - Lille Orange

Dokumentarist Phie Ambos nye film 'Organiseret vildskab' (2022), handler om et naturgenopretningsprojekt i Hammer Bakker i Nordjylland, som hun har fulgt igennem fire år, hvor man omlægger plantager til vild natur.

Filmen er et sanseligt filmisk portræt af den unikke natur i Hammer Bakker, og hvordan lokale borgere bliver inddraget i genopretningen af den.

På GRASP kan du komme til eksklusiv snigvisning af filmen efterfulgt af en samtale med den unge biolog og podcastvært Alexander Holm fra Den Dyriske Time som moderator.
Han vil starte en samtale om "Organiseret vildskab" i fællesskab med Maria Gjerding, som er præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Bengt Holst, som er zoolog og formand i Den Danske Naturfond, Phie Ambo, som er dokumentarist, Joshua Emil Haahr fra De Unge Biodiversitetsambassadører, som er biologistuderende og naturaktivist samt Flemming Helsing, som er den medvirkende biolog i filmen.

Her skal vi snakke om, hvordan vi fortæller historien om den vilde natur, hvordan man håndterer de debatter, der opstår i kølvandet på naturgenopretningens realisering, og – ikke mindst – hvordan vi laver natur- og formidlingsprojekter, der bidrager til at bremse den galopperende biodiversitetskrise.

Phie Ambo er uddannet dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole og har instrueret adskillige prisvindende film, bl.a. 'Family' (2001), 'Gambler' (2006) og 'Så meget godt i vente' (2014) samt trilogien 'Mechanical Love' (2007), 'Free the Mind' (2012) og 'Når du kigger væk' (2017) om forholdet mellem videnskab og den menneskelige eksistens.

Præsenteres af Roskilde Festival Højskole og CPH:DOX