SYSTEMREVOLUTION – DEMOKRATISKE PROCESSER I FØDEVARESYSTEMET

Fredag / Paneldebat
Deltag i en debat om, hvordan vi gør vores fødevaresystemer mere demokratiske. (In English)
07 okt 15:30 - 16:30
Location: RoFH - Mellemrummet

Vores afhængighed af det globale fødevaresystem er blevet tydeligere de sidste år på baggrund af pandemien, fejlslåen høst og krigen i Ukraine. På trods af den teknologiske revolution og forædling af afgrøder står vi nu midt i et kolaps vi alle mærker, hvor magten i fødevaresystemet er koncentreret hos de få, men rammer os alle.

Naturen kalder på handling!

En transformation af vores fødevaresystemer gennem systemrevolution kræver tværprofessionelt samarbejde, for at bringe demokratiet ind i vores forsyningskæder, så både klimafokus, biodiversitet og social ansvarlighed helt ud til primærproducenten bliver en naturlig del af vores forbrug.

I denne paneldebat på GRASP diskuterer vi, hvordan det kan gøres. Kom og bland dig i debatten.

Professor of Community Sustainability (US), Phil Howard, bringer viden og handlingspotentialer til bordet.

Vice President, Carlsberg Group, Carlsberg Research Laboratory, Birgitte Skadhauge, viser best practice fra Carlsberg – en global fødevarevirksomhed, som arbejder helt ude i yderste led med primærproducenten.

Kok og indehaver af den prisvindende restaurant Amass, Matt Orlando, samler ansvarlighed og æstetik i en mikrodemokratisk forsyningskæde til dagligt i hans restaurant i København.

English summary:

This debate focuses on how we make our food system more democratic.

Our addiction to the global food system is more clear than ever based on the pandemic, failed harvest and the war in Ukraine. Right now, the power is shared among the few.

In order to bring democracy into our food supplies, we need interprofessional collaboration. In this panel debate, we discuss how it can become reality. Feel free to join and interfering.