Grasp Formater 3.Rul OPEN Røde Kors 019
Gå til program

Krig i Børnehøjde

Hør om Røde Kors’ kultursamarbejder, der oplyser og engagerer danskere i globalt humanitært arbejde

Kunst og kultur taler til følelser og sanser. Og derfor er det et kraftfuldt værktøj til at forandre vores forståelse af globale udfordringer. Røde Kors har været på en rejse, hvor organisationen med stor succes har brugt kultursamarbejder at nå og engagere flere danskere i globale udfordringer. Sammen med Teatergrad, har stykket 'Krig i Børnehøjde’ startet samtaler hos skolebørn i hele landet og fået selv de tilbageholdende elever til at sætte ord på, hvordan de oplever krig og konflikt. 

 

Nu kan du få historien bag. Røde Kors og Teatergrad deler deres indsigter i, hvordan kunst og kulturpartnerskaber kan engagere målgrupper, som kan være svære at nå med traditionelle kampagner og projekter. Panelet består af Morten Schwarz Lausten, kreativ chef for Røde Kors i Danmark, Christine Worre Kann, teaterleder på byrumsteatret Teatergrad, og Birgit Bundesen, psykiater og stifter af Center for Kunst og Mental Sundhed. Samtalen modereres af Janne Louise Andersen, Programleder for børn, unge og medier i Udenrigsministeriet. 

 

Få nye perspektiver og indsigter i, hvordan kunsten kan spille en rolle i arbejdet med svære problemstillinger. Og få greb til at opbygge succesfulde kulturpartnerskaber, der kan sætte scenen omkring globale udfordringer, der ligger langt fra danskernes hverdagsliv. 

 

”Krig i Børnehøjde” præsenteres af OpEn – Udenrigsministeriets Oplysnings og Engagementspulje, i samarbejde med CISU – Civilsamfund i udvikling og Roskilde Festival Gruppen.