TORSDAG

DEN 6. OKTOBER FRA KL. 09.00-22.00 I MUSICON, ROSKILDE

Skab engagement: om bæredygtig handlekraft.

Store problemstillinger kalder på nye idéer. Torsdag samler vi tænkere, arkitekter, byudviklere, forskere, kunstnere, studerende, virksomheder, NGO'er og aktivister.

Torsdagens program på GRASP giver dig viden om at skabe social forandring og skubbe på grøn omstilling, nyt netværk og konkrete værktøjer til dit professionelle virke. Du får inspiration og ny viden om social innovation, globalt engagement og bæredygtig handlekraft på tværs af sektorer, når vi zoomer ind på, hvordan socialt engagerende processer kan skabe engagement og handlekraft hos de mennesker, der skal drive den bæredygtige omstilling.

Udvalgte programpunkter:

  • Fordyb dig i kunstnerduoen Baum & Leahys installation ”Here Together Kinship”, der skaber et fælles rum, hvor publikum kan dele deres tanker om, hvordan kunst, aktivisme, videnskab og politik kan skabe en mere bæredygtig verden.
  • Få ny viden og værktøjer til at skabe oplysning, engagement og folkelig opbakning (OpEn) til at gøre en forskel i verden gennem en række workshops og paneler skabt med bidrag fra Udenrigsministeriets OpEn-pulje. Se det fulde OpEn x GRASP-program her.
  • Når Julie Pavon står på scenen, er det med en rå og konfronterende æstetik, som det er umuligt ikke at blive revet med af, og sange, som sætter kroppen i bevægelse. Julie Pavon deltager desuden i en talk på GRASP.
  • Mød kunstneren Tino Sehgal, når han reflekterer over kunstens engagerende rum og rituelle mødesteder i et interview.
  • Den tyske arkitekt Andreas Lang, der har tegnet FLOKKR-scenen på Roskilde Festival, gør dig klogere på civilt engagement i byudviklingsprocesser og den bæredygtige omstilling.
  • Data er en uadskillelig del af måden, vi bruger – og forbruger – kunst og kultur på i dag. Men hvad sker der, når kunstnere bruger data og algoritmer i deres kunst? Bliv klogere på det til paneldebatten ”When Data Becomes Art and Art Becomes Data”, hvor fire forskere og kunstnere giver deres bud på, hvordan kunstnere kan forholde sig til og arbejde aktivt med data og algoritmer.
  • Hør aktivisten Emma Holten tale om klimakamp og kolonialisme i samarbejde med Den Grønne Ungdomsbevægelse.


Særpris for dagsbilletter: 995 kr. indtil 19. september 2022. Herefter koster billetten 1250 kr.
Med i denne pris er frokost og the/kaffe.

Fast pris for studerende: 200 kr.
Denne pris er uden frokost.

Fælles middag på GRASP:

Kom med til en sanselig middag med årstidens afgrøder særligt kurateret til GRASP, når Godis Grønt står for et traktement ud over det sædvanlige.
Middagen finder sted i Hal 9 torsdag den 6. oktober fra 18.00-19.30. Billetter koser 349 kr. og købes særskilt. Læs mere her.

Køb billet til GRASP