Med en kritisk tilgang til tidens bæredygtighedstendenser ønsker Jespersen Nødtvedt at se på vores fælles materialebank med nye øjne og smelte arkitektonisk kunst og bæredygtige materialer sammen til én helhed. Deres kreative proces tager udgangspunkt i materialer og konstruktion frem for traditionelle forestillinger om form og stil. De søger nye æstetiske udtryk og udforsker grænserne for, hvad der er muligt inden for materialer, håndværk og bæredygtighed.
Det dansk-norske arkitektkontor Jespersen Nødtvedt blev grundlagt i 2021 og er et nyt navn på arkitekturscenen. De vandt konkurrencen om at forvandle den gamle betonfabrik Hal 9 i Musicon til et kreativt kraftcenter for fremtiden. Til GRASP 2025 kan du opleve de innovative arkitekter bag projektet i et oplæg, hvor de folder deres metode ud for at skabe arkitektur, der sætter nye standarder for bæredygtighed.
Projektets grundlag er ikke kun at genbruge den eksisterende bygning, men også at sikre, at en stor del af de nye tilføjelser bliver opført med genanvendte materialer fra andre steder. Forslaget bygger på direkte genbrug af betonstrukturer fra nedrevne bygninger rundt omkring i Danmark. Jespersen Nødtvedt er fascinerede af tanken om, at en fabrik, der tidligere producerede CO₂-udledende betonelementer, kan omdannes til en fabrik for idéer og innovativ genbrug – en fabrik, der både teknisk og æstetisk kan inspirere en byggebranche i forandring.
Deltagere
Emil Jespersen, MAA
Marte Nødtvedt, MAA
Præsenteret af Roskilde Festival Gruppen