Grasp 16X9 Website Baanan Al Nasser
Gå til program

In Memory of Home

Hvem har ret til et hjem og en stemme?

Den dansk-palæstinensisk-jordanske kunstner Banaan Al-Nasser forvandler Musicons rå fabrikshal til et rum for stilhed og refleksion.  


Med værket 'In Memory of Home’, der oprindeligt er skabt til Roskilde Festival, vækker Banaan Al-Nasser nostalgi, minder og følelser af hjem. Samtidig stiller hun spørgsmålet om, hvorvidt det kun er i utopien, at det er muligt at finde ligeværd mellem mennesker. 


Banaan Al-Nasser arbejder ofte med hverdagsobjekter, der er ladet med symbolværdi og har tydelig social, poetisk og politisk karakter på tværs af forskellige landegrænser, klasseskel og kulturer. ‘In Memory of Home’ trækker på minder fra hendes eget barndomshjem og opvækst, hvor fx paraboler blev symbol for kommunikationen mellem Vesten og Mellemøsten.  
 

Banaan Al-Nasser tog afgang fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2018 med værket ‘Bab Al-Hara’, som blev honoreret med 15. juni Fondens hæderspris. Værket indgår i dag i den faste udstilling på AROS – Aarhus Kunstmuseum.  

'In Memory of Home’ blev præsenteret på Roskilde Festival 2024 i samarbejde med Art Hub Copenhagen som en del af Residency To Go 2024, og er støttet af statens kunstfond og OpEn - Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje.