Untitled 31 1920 X 1080
Gå til nyheder

Growing Hope

25.09.2024Program

Growing Hope er en samarbejdende intervention mellem både menneskelige og ikke-menneskelige kroppe, herunder elever fra Roskilde Festival Højskole (RoFH)

Marcella Arruda (BR), forsker i relationer og permakulturdesigner, og Naiara Abrahão (BR/BE), arkitekt og byplanlægger med speciale i renovering af bygninger, foreslår en performativ installation ved GRASP 24', der kollektivt bliver skabt med udgangspunkt i Roskildes biodiversitetsøkosystemer. 

En cykelrute udforsker de varierede landskaber i områder fjernt fra byområder. Gårde, stenbrud, vandbehandlingsreservoirer, industriområder, økolandsbyer og agro-skove er en del af ekspeditionens rute. 

Denne rejse indsamler billeder og planter, som bruges til at bygge et vegetabilsk telt i ROFH's drivhus, sammensat af teksturer, billeder og scener fra disse materielle, følsomme og affektive landskaber. 

Growing Hope kultiverer muligheder for fællesskab i en delt tidslighed mellem menneskelige og ikke-menneskelige kroppe med det mål at fremme fremkomsten af håndgribelige utopier. 

Marcella Arruda og Naiara Abrahão skaber et frugtbart grundlag for at praktisere håb som et verbum, altså som en handling – esperançar, som pædagogen Paulo Freire ville sige. 

Installationen tilbyder et kritisk og analytisk syn gennem poesi om territoriet og sammenstiller de forskellige konsekvenser af antropocænen og handlinger for at dyrke håb om mulige fremtider. 

Den kollektive performance vil blive optaget og senere resultere i en video-manifest, der deler ønsket om, at GRASP-utopierne bliver til virkelighed. 

BESKRIVELSER AF WORKSHOPS 

Dag 1: Indsamling

På den første dag mødes eleverne for at forstå workshopforslaget. Det anbefales, at deltagerne medbringer deres cykler. Lige efter tager vi på en cykeltur til lokale agroøkologiske græsrodsinitiativer i området for en oplevelsesbaseret læringsaktivitet med henblik på at forstå konceptet permakultur. På denne rejse vil eleverne indsamle fragmenter fra landskabet på forskellige måder: videoer, billeder, lyde og planter, de finder undervejs. 

Dag 2: Plantning

På anden dag vil eleverne plante ideer til den fremtidige installation: De vil plante de indsamlede frøplanter i små potter, redigere videoen med de indsamlede billeder og teste muligheden for at projicere på skolens drivhus. 

Dag 3: Næring 

På tredje dag vil eleverne færdiggøre produktionen af interventionen og blive inviteret til at nære ideen om, hvordan de ønsker at bidrage til den deltagelsesbaserede performance ved GRASP. 

GRASP: Vækst 

På den festlige dag under GRASP-festivalen vil eleverne facilitere den deltagelsesbaserede performance i drivhuset "Grow Hope". Festivalens publikum vil blive inviteret til at engagere sig med de menneskelige og ikke-menneskelige kroppe i installationen gennem stemme og bevægelse, hvor de vil udtrykke deres håb for fremtiden samt tilbyde relationelle gestusser og tage planter med hjem for at dyrke videre. 

Oplev en åben aktivering af installationen torsdag den 26. september fra 14:30-15:00.