Open Pop Up 1920 X 10802
Gå til nyheder

OpEn X GRASP Pop Up

02.10.2024Nyhed

Krig og konflikt som drivkraft - hvordan griber man folkeligt engagement?

Kom med til efterårets OpEn X GRASP Pop Up, hvor vi i samarbejde med OpEn, Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje, stiller skarpt på de komplekse dilemmaer, der opstår, når private eller meget små organisationer træder til med nødhjælp i verdens brændpunkter. 

Folkeligt engagement spiller en afgørende rolle for de humanitære organisationers indsats, da de er dybt afhængige af både opbakning og donationer – især når krige bryder ud. Men i krisetider ser vi ofte borgere tage sagen i egen hånd og selv samle tøj, mad og penge ind til de berørte områder. Selvom intentionen er god, kan det nogle gange være ineffektivt eller endda direkte skadeligt. 

De store NGO'er opfordrer til, at vi lader dem håndtere midlerne – men spørgsmålet er, om de kan tilpasse sig den spontane vilje til at hjælpe, gribe engagementet, og gøre den til en styrke for alle parter?  Hvordan kan vi skabe en balance, der gavner både hjælpen og de involverede?

Aftenens panel byder på en spændende sammensætning af markante stemmer: Generalsekretær for Røde Kors; Anders Ladekarl, Projektkoordinator for Landsforeningen af Økosamfund; Camilla Englyst, Distriktskonsulent hos KFUM/KFUK; Rasmus Jeppesen, og Carl Emil Petersen; sangskriver og musiker bedst kendt fra bandet Ulige Numre, som også vil krydre aftenen med musikalske indslag.  Debatten styres med sikker hånd af Globalnyts chefredaktør, Sven Johannesen.

Tilmeld dig, og tag del i en spændende samtale om ansvar, initiativ og hjælp i krisetider. 

Arrangementet er gratis.  

Tid og sted:  28. november kl. 17-19 hos Røde Kors på Blegdamsvej i København. 

OpEn X GRASP Pop Up arrangeres i samarbejde med OpEn - Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje og CICU, Civilsamfund i Udvikling, og er en del af OpEn’s inspirationsmøder.